Placera Google AdSense-annonser på din Strikingly webbplats

Är du en Google AdSense-utgivare? Om det är så och du vill använda din Google AdSense-annonskod med din Strikingly webbplats eller blogg kan du kolla följande instruktioner.

Vilken typ av annonsenheter kan användas?

• Visa annonsenhet (Display Ad Unit) - Vi rekommenderar den här typen eftersom våra webbplatser också är responsiva. Genom att välja den här storleken och ställa in storleken som responsiv, kommer annonser automatiskt att passa sidan/sektionen, beroende på skärmstorleken på den enhet som används för att visa webbplatsen .
  • Autoannonser (Auto Ads) - Låter dig använda en enda koduppsättning som fungerar för hela webbplatsen.

Hur man skapar en Display Ad Unit in Google AdSense

1. Logga in på ditt Google AdSense-konto och klicka “Ads > Ad Units > Display Ads.

2. Namnge din annons. Alla namn är ok. Det kan vara allt du kan tänka dig som enkelt låter dig berätta var du lägger in koden. Lämna "Ad size" inställd på "Responsive" så att annonsen ändrar storlek för att automatiskt passa skärmen på vilken enhet som helst.

3. Kopiera koden och klistra in den i en anteckningsbok.

Så här lägger du till annonsenhetskoden till en Strikingly webbplats

1. Gå till din webbplatsredigerare och klicka på “Lägg till ny sektion”.

2. Välj sektionen “App-store & HTML”.

3. Sväva över det nyligen tillagda avsnittet, klicka på "Redigera" och välj "HTML" från tillgängliga appar.

4. Klistra Google Adsense-koden du kopierade tidigare in i rutan och tryck sedan på "Spara".

5. Förhandsvisa din webbplats för att se hur den ser ut på datorn.

Obs: Förhandsvisningen för surfplatta och mobil kommer inte automatiskt att ändra storlek på annonsenheten så tekniskt sätt visas webbplatsförhandsvisningen fortfarande på en större skärm (bärbar dator eller PC). Annonsenheten ser beskuren ut. För att se storleken på annonsen, publicera webbplatsen och kolla på en mobil enhet.

Den responsiva annonsenheten ser ut så här på mobilen:

6. Publicera din webbplats när du är klar med redigeringen!

Hur man placerar annonsenheter i blogginlägg:

1. Gå till din Blogghanterare och redigera vilket som helst av dina blogginlägg.
  2. Klicka “Lägg till innehåll” och välj “HTML”.

3. Sväva över elementet "App-store & HTML" och klicka på "Redigera".
  4. Välj HTML och klistra in din annonskod i HTML-rutan. Klicka på “Spara".

5. Förhandsvisa ditt blogginlägg för att se hur annonsen kommer att se ut på den publicerade bloggen.

Autoannonser/Auto Ads (tidigare Page-level Ads)

Auto ads är annonsformat som låter dig lägga till en enda koduppsättning på din webbplats. Koden läggs till på en webbplats bara en gång och uppdateras automatiskt när annonsinställningen ändras. Dessa fungerar på valfri sida på en webbplats med flera sidor och den här typen av annonser fungerar på mobilen.

Obs: Om du tidigare har installerat annonskod på sidnivå behöver du inte generera och klistra in din annonskod igen eftersom både sidnivåannonser och automatiska annonser använder samma annonskod.

Hur man genererar kod för Auto ads:

1. I ditt Google AdSense-konto, klicka “Ads>Auto ads”.

2. I sektionen AUTO ADS, klicka "SETUP AUTO ADS".

3. Kopiera koden och klistra in den i en anteckningsbok.

Så här lägger du till Auto ads-kod på din webbplats:

1. Gå till din webbplatsredigerare och klicka på Inställningar> Avancerat> Anpassad kod> Sidhuvudkod.
  2. Klistra koden du skapade in i inställningar för sidhuvud och klicka på "Spara".

3. Dina Auto ads bör visas om 10-20 minuter på din webbplats.

Hur det ser ut på mobilen:

4. Det är allt!

Om du behöver hjälp, skicka ett e-postmeddelande till support@strikingly.com eller chatta med oss.