Strikingly-domene: Opprette underdomener

Et underdomene er en ekstra del av hoveddomenet ditt (rotdomenet). Du kan bruke underdomener for forskjellige seksjoner av nettstedet ditt. For eksempel, hvis du har et nettsted bare for shopping, som er en del av nettstedet dittdomene.com (rotdomenet), kan du bruke underdomenet shop.dittdomene.com.

Hvis du har et Strikingly domene, kobler vi det automatisk til for deg, du trenger bare å legge til domenet på nettstedet ditt. Hvert domene du kjøper fra Strikingly har et ubegrenset antall underdomener. (Vi kan ikke sette opp kataloger, for eksempel domene.com/katalog.)

Hvis du har et tredjepartsdomene beregnet for bruk av underdomener, kan du gå til Koble underdomener til ditt Strikingly-nettsted. Hvis du ikke har et domene ennå, kan du Kjøpe og registrere ditt eget tilpassede domene.

Opprett underdomene ved å koble det til nettstedet ditt

1. Gå til din Strikingly nettstedsredigerer, klikk "INNSTILLINGER > Domener".

2. Skriv ditt tilpassede domene i boksen "Tilpasset domene/underdomene", f.eks. "info.dittdomene.com, shop.dittdomene.com, blog.dittdomene.com etc." (uten https:// eller http:// eller /).

3. Klikk "OPPDATER".

Merk:

• Skriv inn domenet ditt med små bokstaver for å unngå feilen "Page not found" ved tilgang til nettstedet.
  • Velg din registrar etter at du har klikket "OPPDATER" og fortsett oppsettet fra din registrar.

4. Vent noen få opptil 48 timer før endringene i domenepostene trer i kraft globalt. Når det er gjort, vil HTTPS/SSL aktiveres automatisk innen 24 timer. Pass på å tømme nettleserens cache før du sjekker om domenet fungerer.

Hvis underdomenet ikke blir lagt til din domene-DNS automatisk, kan du følge følgende veiledning: Opprett underdomene via DNS-administrator.

Opprett underdomene via DNS-administrator

1. Gå til ditt Strikingly-dashbord

2. Klikk "Domener".

3. Klikk "INNSTILLINGER > ÅPNE DNS-ADMINISTRATOR".

4. Under Type, velg CNAME.

5. I feltet "Navn", angi underdomenet du vil ha (f.eks. shop, blog, info etc)

6. I feltet "Verdi", skriv inn underdomene.dittdomene + .s.strikinglydns.com

underdomene.dittdomene i verdifeltet "underdomene.dittdomene + .s.strikinglydns.com" skal være ditt underdomene og domenenavn. Her er noen eksempler på hvordan verdien skal være:

• Hvis ditt domene er xxx.com og ditt underdomene er shop, skal verdien være: shop.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Hvis ditt underdomene er blog.abc.net, skal verdien være: blog.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Hvis ditt underdomene er info.dittdomene.com, skal verdien være: info.dittdomene.com.s.strikinglydns.com

7. I feltet "TTL", velg Automatisk.

8. Klikk "LEGG TIL".

9. Vent noen få opptil 48 timer før endringene i domenepostene trer i kraft globalt. Når det er gjort, vil HTTPS/SSL aktiveres automatisk innen 24 timer. Pass på å tømme nettleserens cache før du sjekker om domenet fungerer.

Hvis du trenger hjelp, kan du skrive til oss på support@strikingly.com eller chatte med oss.