Lag flerspråklig nettsted

Hvordan kan jeg lage et flerspråklig nettsted?

Strikingly lar deg enkelt koble sammen flere nettsteder for å lage et flerspråklig nettsted.

Merk: Du må fremdeles opprette flere nettsteder og oversette innhold selv. Den enkleste måten å gjøre dette på er å klone et nettsted, og deretter oversette all teksten i det klonede nettstedet til et annet språk.

La oss for eksempel si at du har opprettet et nettsted på norsk, og publisert det på www.myexamplesite.com. For å gjøre dette til et flerspråklig nettsted (f.eks. norsk og engelsk), kan du gjøre følgende:

1. Klone ditt originale nettsted fra dashbordet ditt.
  2. Gå inn i redigereren for det nye klonede nettstedet. I nettstedets innstillinger, endre Nettstedspråk til engelsk (eller ønsket språk).
  3. Oversett all tekst til engelsk i redigereren. Du må redigere hvert tekstfelt og hver innstilling manuelt, etter behov. (Vi har for øyeblikket ikke en automatisk oversettelsesfunksjon.)
  4. Hvis du har et tilpasset domene, kan du koble til det nye engelske nettstedet til et underdomene, f.eks. en.myexamplesite.com. (Hvis du har kjøpt domenet ditt på Strikingly, kan du lese denne veiledningen for å sette opp underdomener.)
  5. I redigereren for begge nettsteder, kan du nå koble de to nettstedene til hverandre. I innstillingene til begge nettstedene kan du aktivere språkveksleren.

6. Etter aktivering kan du legge til nettsteder til språkveksleren. Du kan angi et språkmerke og et flaggikon for hvert nettsted.

Hvis du for eksempel vil opprette en språkveksler mellom norsk og engelsk, kan konfigurasjonen din se slik ut:

7. Når du har lagret disse innstillingene og publisert nettstedet ditt, vil begge nettstedene vise en rullegardinmeny for språkveksler, med flagg! Denne rullegardinmenyen knytter de to nettstedene til hverandre, slik at den besøkende alltid kan bytte språk etter behov.

Merk: Denne språkveksleren gjelder alle tilknyttede nettsteder samtidig. Når du har brukt innstillingene på ett nettsted, bruker det automatisk de samme innstillingene på alle nettsteder i språkveksler-listen, slik at alle nettstedene blir synkronisert.

Kan jeg linke til et nettsted som ikke er Strikingly?

Ja, du kan også linke til et eksternt nettsted for et annet språk! Bare velg "Tilpasset URL" i rullegardinmenyen når du velger et nettsted, og deretter kan du angi hvilken som helst URL.

Send e-post til support@strikingly.com eller chat med oss hvis du har noen spørsmål!