Koble et 1&1 IONOS-domene til ditt Strikingly-nettsted

Krav:
  • En premium-konto fra Strikingly
  • Et tilpasset domene fra 1&1 IONOS

Denne guiden veileder deg gjennom prosessen med å koble www- og rotdomenet ditt til ditt Strikingly-nettsted. Du kan sende denne veiledningen til registraren din hvis du trenger hjelp. Eller hvis du vil at vi skal koble til domenet for deg, send oss informasjonen her

Trinn 1: Koble til ditt tilpassede domene på Strikingly

1. Gå til din Strikingly nettstedsredigerer, klikk "INNSTILLINGER > Domener".

2. Skriv ditt tilpassede domene i boksen "Tilpasset domene/underdomene", f.eks. "www.dittdomene.com" (uten https:// eller http:// eller /).

3. Klikk "OPPDATER".

Merk:

• Skriv inn domenet ditt med små bokstaver for å unngå feilen "Page not found" ved tilgang til nettstedet.
  • Velg din registrar etter at du har klikket "OPPDATER" og fortsett oppsettet fra din registrar.

Trinn 2: Finn 1&1 IONOS' DNS-innstillinger

1. Logg inn på din IONOS by 1&1-konto.

2. Se i seksjonen My Products og velg "Domains & SSL".

Trinn 3: Legg til en CNAME-post på 1&1 IONOS

1. Klikk på tannhjulikonet ved domenet du vil koble til.

2. Velg "Manage Subdomains".

3. På neste side, klikk "Add subdomain".

4. I feltet "Subdomain name", skriv www

5. Klikk "Save".

6. Etter å ha lagt til underdomenet www, vil siden lastes inn. Klikk på tannhjulikonet igjen uten å forlate siden.

7. I samme rad som for det nyopprettede underdomenet, velg "DNS".

8. Slett eksisterende www A-poster. Dette er for å unngå konflikter når du legger til ditt www CNAME.

9. Når du har slettet den eksisterende www A-posten, klikker du "Add record".

10. Velg CNAME

11. I feltet "Hostname", skriv www

12. I feltet "Point to", skriv inn www domene + .s.strikinglydns.com

www domene i verdifeltet "www domene + .s.strikinglydns.com" skal være domenenavnet ditt. Her er noen eksempler på hvordan verdien skal være:

• Hvis ditt domene er www.xxx.com, skal verdien være: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Hvis ditt domene er www.abc.net, skal verdien være: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Hvis ditt domene er www.dittdomene.com, skal verdien være: www.dittdomene.com.s.strikinglydns.com

13. I feltet "TTL", velg "1 hour".

14. Klikk "Save". Domains___SSL___1_1_IONOS.png

Tips:

• På det neste skjermbildet kan det hende du får en advarsel om at standard www-poster vil bli slettet. Dette er normalt, så du kan fortsette.
  • Hvis du ikke kan legge til en www CNAME-post, se etter eksisterende CNAME- og A-poster for www og slett de (bare for www).

Trinn 4: Legg til en A-post på 1&1 IONOS

1. Gå til Domene-seksjonen på kontrollpanelet, klikk på tannhjulikonet ved domenet du vil koble til.

2. Velg "DNS".

3. Klikk "Add record".

4. Velg A

5. I feltet "Hostname", skriv @

6. I feltet "Point to", skriv inn 54.183.102.22

7. I feltet "TTL", velg "1 hour".

8. Bytt alternativet "Do not add DNS record for www". Når det endres til "Add DNS record for www", klikk "Save".

Trinn 5: Vent til postene trer i kraft

Nå som du har satt opp domenepostene, kan det ta opptil 48 timer før endringene i domenepostene trer i kraft globalt. Når det er gjort, vil HTTPS/SSL aktiveres automatisk innen 24 timer. Pass på å tømme nettleserens cache før du sjekker om domenet fungerer.