Koble et Namecheap underdomene til ditt Strikingly-nettsted

Krav:
  • En premium-konto fra Strikingly
  • Et tilpasset domene fra Namecheap

Et underdomene er en ekstra del av hoveddomenet ditt (rotdomenet). Du kan bruke underdomener for forskjellige seksjoner av nettstedet ditt. For eksempel, hvis du har et nettsted bare for shopping, som er en del av nettstedet dittdomene.com (rotdomenet), kan du bruke underdomenet shop.dittdomene.com.

Det mest populære underdomenet er www. Slik kobler du www- og rotdomenet til nettstedet ditt: Koble et Namecheap-domene til ditt Strikingly-nettsted

For alle andre underdomener vil denne guiden vise deg hvordan du kobler dem til. Du kan sende denne veiledningen til registraren din hvis du trenger hjelp, eller hvis du vil at vi skal koble til domenet for deg, send oss all nødvendig informasjon

Trinn 1: Koble ditt tilpassede domene til ditt Strikingly nettsted

1. Gå til din Strikingly nettstedsredigerer, klikk "INNSTILLINGER > Domener".

2. Skriv ditt tilpassede domene i boksen "Tilpasset domene/underdomene", f.eks. "www.dittdomene.com" (uten https:// eller http:// eller /).

3. Klikk "OPPDATER".

• Merk:

• Skriv inn domenet ditt med små bokstaver for å unngå feilen "Page not found" ved tilgang til nettstedet.
    • Velg din registrar etter at du har klikket "OPPDATER" og fortsett oppsettet fra din registrar.

Trinn 2: Fjern Namecheap Parking Page og finn DNS-innstillinger

Hvis du allerede har fjernet Parking Page, kan du hoppe over dette trinnet.

Når du kjøper et domene og det ikke er koblet til et nettsted, er parkeringssiden slått på som standard. Dette forhindrer at postene våre trer i kraft.

1. Logg inn på din Namecheap-konto.

2. Velg Domain List fra den venstre sidebaren.

3. Klikk knappen "MANAGE" ved siden av domenet ditt.

4. Skroll ned til den andre seksjonen for domeneinnstillinger og klikk "TURN OFF".

5. Forsikre deg om at den er angitt som OFF som vist på skjermbildet. Det tar vanligvis 30 minutter før det trer i kraft.

6. Når den er av, klikk fanen "Advanced DNS".

Merk: Ikke endre navneserveren. Namecheaps standard navneserver skal være dns1.registrar-servers.com og dns2.registrar-servers.com. (Hvorfor kan ikke alternativene for e-post, domeneomdirigering og vertsposter endres i min Namecheap-konto?)

Trinn 3: Legg til en CNAME-post på Namecheap

1. Klikk knappen "Add New Record" (kan du ikke redigere Host Records?) i seksjonen Host Records.

2. Velg "CNAME Record" fra rullegardinmenyen for Type.

3. I feltet "Host", skriv inn underdomenet du vil bruke (f.eks. shop, blogg, info etc)

4. I feltet "Value", skriv underdomene.dittdomene + .s.strikinglydns.com

underdomene.dittdomene i verdifeltet "underdomene.dittdomene + .s.strikinglydns.com" skal være ditt underdomene og domenenavn. Her er noen eksempler på hvordan verdien skal være:

• Hvis ditt domene er xxx.com og ditt underdomene er shop, skal verdien være: shop.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Hvis ditt underdomene er blog.abc.net, skal verdien være: blog.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Hvis ditt underdomene er info.dittdomene.com, skal verdien være: info.dittdomene.com.s.strikinglydns.com

5. I feltet "TTL", velg "60 min".

6. Klikk "Save All Changes" eller klar-knappen.

Trinn 4: Vent til postene trer i kraft

Nå som du har satt opp domenepostene, kan det ta opptil 48 timer før endringene i domenepostene trer i kraft globalt. Når det er gjort, vil HTTPS/SSL aktiveres automatisk innen 24 timer. Pass på å tømme nettleserens cache før du sjekker om domenet fungerer.