Strikingly e-mail: controleer e-mails via e-mailclients met behulp van IMAP (of POP3) en SMTP

Stel IMAP in en wijzig uw SMTP-instellingen om e-mailberichten te lezen in andere e-mailclients, zoals Windows Mail, iPhone, enz. Als u IMAP gebruikt, kunt u uw e-mailberichten op meerdere apparaten lezen en worden berichten in realtime gesynchroniseerd. Als u geen aangepast e-mailadres heeft, bezoek Strikingly e-mail: aangepaste e-mailadressen maken.

Op deze pagina:

Wat is IMAP?

Met Internet Message Access Protocol (IMAP) hebt u toegang tot uw e-mail vanaf de server. De e-mails worden op de server opgeslagen en deze wordt gesynchroniseerd met alle apparaten waarop u uw e-mail heeft geconfigureerd. Als er een nieuwe e-mail binnenkomt en u deze op uw telefoon leest, wordt "Lezen" weergegeven wanneer u uw e-mail op uw laptop opent.

Wat is POP3?

Met Post Office Protocol (POP) hebt u ook toegang tot uw e-mail op elk apparaat waarop u uw e-mail hebt geconfigureerd. De e-mails worden echter niet op een server opgeslagen. Als u bijvoorbeeld uw e-mailclient op uw telefoon opent, worden uw nieuwe e-mails naar uw telefoon gedownload en niet op de server opgeslagen. Wanneer u uw e-mail opent vanaf uw computer, worden de e-mails die u eerder op uw telefoon hebt gedownload, niet gedownload.

Wat is SMTP?

Met Simple Message Transfer Protocol (SMTP) kan uw e-mailclient uw e-mailberichten naar uw e-mailserver verzenden. Het is ook het protocol dat verantwoordelijk is voor het verzenden van uw bericht naar de mailbox van de e-mailserver van uw ontvanger.

Waarom zou ik IMAP gebruiken en niet POP3?

Op basis van de bovenstaande definitie raden we het gebruik van IMAP aan, omdat u hiermee uw e-mailberichten kunt synchroniseren op alle apparaten waarop u uw e-mail heeft geconfigureerd. Aangezien POP3 geen e-mails op de server opslaat, zijn er gevallen waarin u denkt dat u uw e-mail bent kwijtgeraakt, terwijl deze in feite eerder op een ander apparaat is gedownload.

Hoe stel ik IMAP en SMTP in?

Zorg ervoor dat u kunt inloggen op uw MyStrikingly Email account voordat u uw e-mailclient instelt. Klik op een van de onderstaande links om de stapsgewijze handleiding voor uw e-mailclients te bekijken:

Als uw e-mailclient niet in de lijst staat, gebruikt u de onderstaande tabel om uw e-mailclient toe te voegen.

• Full Name or Display Name: Uw naam
  • Account Name, User Name, or Email address: Het volledige e-mailadres van uw e-mailaccount
  • Password: Het wachtwoord van uw e-mailaccount

Incoming Mail (IMAP) Server

Type IMAP
Server hostname mail.b.hostedemail.com
Port 993
SSL SSL/TLS
Authentication Autodetect/Password (depending on your email client)

Outgoing Mail (SMTP) Server

Type SMTP
Server hostname mail.b.hostedemail.com
Port 465
SSL SSL/TLS
Authentication Autodetect/Password (afhankelijk van uw e-mailclient)

Als u POP wilt gebruiken:

Incoming Mail (POP) Server

Type POP or POP3
Server hostname mail.b.hostedemail.com
Port 995 (SSL ingeschakeld) or 110 (SSL uitgeschakeld)
SSL SSL/TLS
Authentication Autodetect/Password (afhankelijk van uw e-mailclient)

Tip:

Als u alle e-mails die naar uw MyStrikingly e-mail naar uw andere inbox wilt ontvangen, kunt u e-mail doorsturen instellen.