Een subdomein maken voor uw Strikingly domein

Een subdomein is een extra onderdeel van uw hoofddomeinnaam (rootdomein). U kunt subdomeinen gebruiken voor verschillende delen van uw website. Als u bijvoorbeeld een website heeft die alleen om te winkelen is, die deel uitmaakt van uw website uwdomein.com (hoofddomein), kunt u het subdomein winkel.uwdomein.com gebruiken.

Als je een Strikingly domein hebt, koppelen we het automatisch voor je aan, je hoeft alleen het domein aan je website toe te voegen. Elk domein dat je bij Strikingly koopt, heeft een onbeperkt aantal subdomeinen. (We kunnen geen mappen instellen, zoals domein.com/directory.)

Als u een domein van een derde partij heeft dat bedoeld is voor gebruik van een subdomein, bezoek Subdomeinen verbinden met uw Strikingly site.

Creëer een subdomein door het te verbinden met uw site

1. Ga naar uw Strikingly site editor, klik "SETTINGS > Domeinen".

2. Zet uw aangepaste subdomein in het "Aangepast domein/subdomein" box, zoals "info.yourdomain.com, shop.yourdomain.com, blog.yourdomain.com, etc." (zonder https:// of http:// of /).

3. Klik "UPDATE".

Opmerking:

• Typ uw domein in kleine letters om de "Page not found" error te vermijden wanneer u uw site bezoekt.
  • Kies uw registrant nadat u op "UPDATE" heeft geklikt en ga verder met de installatie van uw registrant.

4. Wacht een paar tot 48 uur voordat de wijzigingen in de domeinrecords wereldwijd van kracht worden. Zodra het klaar is, wordt HTTPS/SSL automatisch geactiveerd binnen 24 uur. Zorg dat je uw browsercache leegmaakt voordat u controleert of het domein werkt.

Als het subdomein niet automatisch aan uw domein-DNS wordt toegevoegd, kunt u de volgende gids volgen: Maak een subdomein aan via DNS Manager.

Creëer subdomein via DNS Manager

1. Ga naar uw Strikingly Dashboard

2. Klik "Domains".

3. Klik "SETTINGS > OPEN DNS MANAGER".

4. Onder Type, selecteer CNAME.

5. Voer in het veld "Naam" het subdomein in dat u wilt (bijv. winkel, blog, info, enz.)

6. In het "Value" veld, vul subdomain.yourdomain + .s.strikinglydns.com in

subdomain.yourdomain in het waarde veld "subdomain.yourdomain + .s.strikinglydns.com" moet uw subdomein en domeinnaam zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe de waarde zou moeten zijn:

• Uw domein is xxx.com en uw subdomein is shop, het waarde moeten zijn: shop.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Uw subdomein is blog.abc.net, het waarde moeten zijn: blog.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Uw subdomein is info.yourdomain.com, het waarde moeten zijn: info.yourdomain.com.s.strikinglydns.com

7. In het "TTL" veld, selecteer Automatisch.

8. Klik "TOEVOEGEN".

9. Wacht een paar tot 48 uur voordat de wijzigingen in de domeinrecords wereldwijd van kracht worden. Zodra dit is gebeurd, zal HTTPS/SSL binnen 24 uur automatisch worden geactiveerd. Zorg ervoor dat u de cache van uw browser leegmaakt voordat u controleert of het domein werkt.

Als u hulp nodig hebt, stuur ons dan een e-mail op support@strikingly.com of chat met ons