Maak een meertalige site

Hoe kan ik een meertalige site maken?

Strikingly laat je toe om eenvoudig meerdere sites aan elkaar te koppelen om een meertalige site te maken.

Opmerking: U moet nog steeds meerdere sites maken en zelf de inhoud vertalen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door een site te klonen en vervolgens alle tekst op de gekloonde site naar een andere taal te vertalen.

Stel dat u een site in het Engels heeft gemaakt en deze heeft gepubliceerd op www.myexamplesite.com. Om hier een meertalige site van te maken (bijvoorbeeld Engels en Frans), kunt u het volgende doen:

1. Kloon uw originele site vanuit uw dashboard.
  2. Ga naar de editor voor de nieuwe gekloonde site. Wijzig in de instellingen van de site de taal van de site in Frans (of de gewenste taal).
  3. Vertaal in de editor alle tekst naar het Frans. U moet elk tekstveld en elke instelling indien nodig handmatig bewerken. (We hebben momenteel geen functie voor automatisch vertalen.)
  4. Als u een aangepast domein heeft, kunt u de nieuwe Franse site verbinden met een subdomein, zoals fr.myexamplesite.com. (Als u uw domein op Strikingly heeft gekocht, kunt u deze handleiding lezen om subdomeinen in te stellen.)
  5. Nu kunt u in de editor van beide sites de twee sites aan elkaar linken. In de instellingen van beide sites kan dat taal keuze activeren.

6. Na het activeren kunt u "Site toevoegen" in de "Taal keuze". U kunt een talenlabel en een vlag icoon maken voor elke site.

Als u bijvoorbeeld een taal keuze tussen Engels en Nederlands wilt maken, kan uw configuratie er als volgt uitzien:

7. Zodra u deze instellingen opslaat en uw site publiceert, zullen beide sites een vervolgkeuzemenu voor taal omschakeling tonen, met vlaggen! Dit vervolgkeuzemenu koppelt de twee sites aan elkaar, zodat uw bezoeker altijd naar wens van taal kan wisselen.

Opmerking: Deze taal schakelaar is van toepassing op alle bijbehorende sites tegelijk. Nadat u de instellingen op één site hebt toegepast, worden automatisch dezelfde instellingen toegepast op alle sites in de taalwisselaar lijst, zodat alle sites worden gesynchroniseerd.

Kan ik linken naar een niet-Strikingly site?

Ja, u kunt ook linken naar een externe site voor een andere taal! Selecteer gewoon 'Aangepaste URL' in de vervolgkeuzelijst wanneer u een site selecteert en vervolgens kunt u elke gewenste URL invoeren.