Een domein van Gandi verbinden met je Strikingly site

Vereiste:

Deze gids leidt je door het proces van het aansluiten van je www- en root domein op je Strikingly site. U kunt deze tutorial naar uw registrant sturen als u hulp nodig heeft. Of als u wilt dat wij uw domein voor u verbinden, stuur ons de info hier!

Stap 1: Maak verbinding met uw aangepaste domein op Strikingly

1. Ga naar je Strikingly site editor, klik "INSTELLINGEN > Domeinen".

2. Plaats je aangepast domein in het "Aangepast Domein/Subdomein" veld, zoals  "www.yourdomain.com" (zonder https:// of http:// of /).

3. Klik "UPDATE".

Opmerking:

• Typ uw domein in kleine letters om de "Pagina niet gevonden" fout bij het openen van uw site te voorkomen.
  • Kies uw registrant nadat u op "UPDATE" hebt geklikt en ga verder met de installatie van uw registrant.

Stap 2: Zoek de DNS-instellingen van Gandi

1. Log in uw Gandi account.

2. Klik “Domain” in het linkse navigatie menu.

3. Klik op de domeinnaam die u met uw Strikingly site wil verbinden.

4. Klik "Edit the zone".

Opmerking: Als je dit zonebestand niet kunt bewerken, maak dan een kopie van dat zonebestand, noem het zoiets als 'Strikingly zonebestand' en bewerk dat dan.

Stap 3: Voeg een CNAME record toe aan Gandi

1. Zoek het "www" record. Het zou een CNAME record moeten zijn.

Als u dit record niet heeft, of als het geen CNAME-record is, verwijdert u het en voegt u een nieuw CNAME-record toe.

2. Klik het potlood icoon.

3. In het "Value" veld, vervang het door www domein + .s.strikinglydns.com.

www domein als waarde in het veld "www domein + .s.strikinglydns.com" moet jouw domeinnaam zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van wat de waarde zou moeten zijn:

• Uw domein is www.xxx.com, de waarde moet volgende zijn: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Uw domein is www.abc.net, de waarde moet volgende zijn: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Uw domein is www.yourdomain.com, de waarde moet volgende zijn: www.yourdomain.com.s.strikinglydns.com.

Vergeet niet het punt op het einde te zetten.

4. Klik "Submit".

Stap 4: Voeg een A record toe aan Gandi

1. Zoek het "@" record. Het zou een A record moeten zijn.

2. Klik op het potloodpictogram.

3. In het "Value" veld, verander het naar 54.183.102.22

4. Klik Submit".

5. Klik "Use this version" om deze versie van het zonebestand te activeren.

Stap 5: Wacht tot het record van kracht gaat

Nu u de domeinrecords heeft ingesteld. Het kan een paar tot 48 uur duren voordat de wijzigingen in de domeinrecords wereldwijd van kracht zijn. Zodra het klaar is, zal HTTPS/SSL automatisch geactiveerd zijn binnen de 24 uur. Zorg dat je browser cache is geleegd voordat u controleert of het domein werkt.