Conversies op formulieren bijhouden met Google Ads

Als u Google Adwords-tracking op het contactformulier van Strikingly wilt gebruiken, zijn er twee mogelijke methoden:

On-page tracking

Met deze methode wordt de conversiecode uitgevoerd wanneer uw gebruiker het contactformulier indient.

Stap 1: Haal uw conversie-ID en conversielabel op bij Google Ads

1. Log in uw Google Ads account.

2. Klik de tools en instellingen menu.

3. Klik onder Meting op Conversies, waarna de tabel Conversieactie wordt geopend.

4. Selecteer de naam van de conversie die u wilt gebruiken in de kolom Conversieactie.

5. Vouw het tabblad voor Tag-instellingen uit om de tag-details te bekijken.

6. Selecteer Google Tag Manager gebruiken.

7. Kopieer de Conversion ID en Conversion Label

Stap 2: Voeg uw conversie-ID en conversielabel toe

1. Kopieer de volgende code (allemaal) naar een plek, zoals kladblok.

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-YOUR_CONVERSION_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-YOUR_CONVERSION_ID');
</script>
<script>
function gtag_report_conversion(url) {
  var callback = function () {
    if (typeof(url) != 'undefined') {
      window.location = url;
    }
  };
  gtag('event', 'conversion', {
      'send_to': 'AW-YOUR_CONVERSION_ID/YOUR_CONVERSION_LABEL',
      'event_callback': callback
  });
  return false;
}
</script>
<script>
var conversionFunc = function() {
  window.edit_page.Event.subscribe('Site.contactForm.submit', function() {
    gtag_report_conversion()
  });
};

_strk.push(['Page.didMount', conversionFunc]);
</script>

2. Vervang de tekst YOUR_CONVERSION_ID en YOUR_CONVERSION_LABEL in de code naar uw conversie-ID en conversielabel van Google Ads.

Stap 3: Zet de code in uw Strikingly editor

1. Ga naar je site-editor en klik op Instellingen> Geavanceerd weergeven > Aangepaste code> voettekstcode.

2. Plak de code daar.

3. Klik "OPSLAAN".

4. Publiceer uw site.

Succes omleidingspagina bijhouden

Gebruik deze methode om de bezoeker om te leiden naar een succespagina met een nieuwe URL. De conversiecode wordt uitgevoerd bij het verzenden van het formulier. Je hebt twee pagina's:

• Pagina A: De pagina waar het contactformulier wordt gehost
  • Pagina B: De succespagina

Stap 1: Haal uw conversie-ID en conversielabel op bij Google Ads

1. Log in uw Google Ads account.

2. Klik de tools en instellingen menu.

3. Klik onder Meting op Conversies, waarna de tabel Conversieactie wordt geopend.

4. Selecteer de naam van de conversie die u wilt gebruiken in de kolom Conversieactie.

5. Vouw het tabblad voor Tag-instellingen uit om de tag-details te bekijken.

6. Selecteer Google Tag Manager gebruiken.

7. Kopieer de Conversion ID en Conversion Label

Stap 2: Voeg uw conversie-ID en conversielabel toe

1. Kopieer de volgende code (allemaal) naar een plek, zoals kladblok.

<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-YOUR_CONVERSION_ID"></script>
<script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-YOUR_CONVERSION_ID');
</script>
<script>
function gtag_report_conversion(url) {
  var callback = function () {
    if (typeof(url) != 'undefined') {
      window.location = url;
    }
  };
  gtag('event', 'conversion', {
      'send_to': 'AW-YOUR_CONVERSION_ID/YOUR_CONVERSION_LABEL',
      'event_callback': callback
  });
  return false;
}
</script>
<script>
var conversionFunc = function() {
  window.edit_page.Event.subscribe('Site.contactForm.submit', function() {
    gtag_report_conversion("https://SUCCESS_PAGE_URL")
  });
};

_strk.push(['Page.didMount', conversionFunc]);
</script>

2. Vervang de tekst YOUR_CONVERSION_ID en YOUR_CONVERSION_LABEL in de code naar uw conversie-ID en conversielabel van Google Ads.

3. Vervang de tekst https://SUCCESS_PAGE_URL naar pagina B: De succespagina.

Stap 3: Zet de code in je Strikingly editor

1. Ga naar je site-editor en klik op Instellingen > Geavanceerd weergeven > Aangepaste code > voettekstcode.

2. Plak de code daar.

3. Klik op "OPSLAAN".

4. Publiceer uw site.

Voor het geval u hulp nodig heeft, stuur ons dan een mail via support@strikingly.com of chat met ons.