Een domein van 1&1 Domains (Ionos) verbinden met uw Strikingly site

Vereiste:

Deze gids leidt u door het proces om uw www en rootdomein uw Strikingly site te koppelen. U kunt deze tutorial naar uw registrant sturen als u hulp nodig heeft of als u wilt dat wij uw domein voor u verbinden, stuur ons de info hier!

Stap 1: Maak verbinding met uw aangepaste domein op Strikingly

1. Ga naar uw Strikingly site editor, klik "INSTELLINGEN > Domeinen".

2. Zet uw aangepaste domein in het vak "Aangepast domein/subdomein", zoals "www.uwdomein.com".

3. Klik "UPDATE".

Opmerking:

• Typ uw domein in kleine letters om de fout "Pagina niet gevonden" te voorkomen wanneer u uw site bezoekt.
  • Verwijder het protocol https:// of http:// om foutmeldingen te voorkomen.
  • Kies uw registrant nadat u op "UPDATE" hebt geklikt en ga verder met de installatie van uw registrant.

Step 2: Zoek de DNS-instellingen voor 1&1 IONOS

1. Log in uw IONOS op 1&1 account.

2. Kijk in het gedeelte Mijn producten en kies "Domains & SSL".

3. Klik op het tandwielpictogram in lijn met het domein waarmee u verbinding wilt maken.

4. Selecteer "Adjust Destination".

Tip: Als u geen www CNAME-record kunt toevoegen, zoek dan naar bestaande CNAME- en A-records voor www en verwijder ze (alleen voor www).

Stap 3: Voeg een CNAME record toe aan 1&1 IONOS

1. Ga terug naar uw "Domains" pagina, en klik het tandwielpictogram opnieuw.

2. Selecteer "Manage Subdomains".

3. Op de volgende pagina, klik "Add subdomain".

4. In het "Subdomain name" veld, noteer www

5. Klik "Save".

6. Na het toevoegen van het subdomein www, wordt de pagina geladen. Klik opnieuw op het tandwielpictogram zonder het scherm te verlaten.

7. Kies in dezelfde rij als die van het nieuw aangemaakte subdomein "DNS".

8. Verwijder een eventueel bestaand www A-record. Dit is om conflicten te voorkomen bij het toevoegen van uw www CNAME.

9. Nadat u het bestaande www A-record heeft verwijderd, klikt u op "Add record".

10. Selecteer CNAME

11. In het "Hostname" veld, noteer www

12. In het "Point to" veld, noteer www domain + .s.strikinglydns.com

www domain als waarde in het veld "www domain + .s.strikinglydns.com" zou uw domeinnaam moeten zijn. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe de waarde zou moeten zijn:

• Uw domein is www.xxx.com, de waarde zou volgende moeten zijn: www.xxx.com.s.strikinglydns.com
  • Uw domein is www.abc.net, de waarde zou volgende moeten zijn: www.abc.net.s.strikinglydns.com
  • Uw domein is www.yourdomain.com, de waarde zou volgende moeten zijn:www.yourdomain.com.s.strikinglydns.com
  •

13. In het "TTL" veld, selecteer "1 hour".

14. Klik "Save". Domains___SSL___1_1_IONOS.png

Stap 4: Voeg een A record toe aan 1&1 IONOS

1. Ga naar de sectie Domeinen van het Configuratiescherm, klik op het tandwielpictogram in de rij met het domein dat u wilt verbinden.

2. Selecteer "DNS".

3. Klik op "Add record".

4. Selecteer A

5. In het veld "Hostname" voert u @ in.

6. In het veld "Point to" voert u 54.183.102.22 in.

7. In het "TTL" veld, selecteer "1 uur".

8. Klik op "Save".

Stap 5: Wacht tot de records van kracht zijn

Nu u de domeinrecords heeft ingesteld. Het kan een paar tot 48 uur duren voordat de wijzigingen in de domeinrecords wereldwijd van kracht zijn. Zodra het klaar is, HTTPS/SSL zal automatisch geactiveerd zijn binnen 24 uur. Zorg dat je uw browsercache leeg is voordat u controleert of het domein werkt.