Google Workspace (voorheen G Suite) instellen met uw Strikingly domein

Als u Google Workspace (vroeger G Suite) als uw e-mailservice gebruikt, moet u uw domein verifiëren en MX-records aan uw domein toevoegen om e-mails te kunnen verzenden en ontvangen.

Stap 1: Haal de TXT-verificatiecode op van Google Workspace

1. Log in to uw Google Admin console.

2. Klik Volgende om uw domein te verifiëren met een TXT record.

3. Zoek uw verificatiecode en klik op "COPY".

Gerelateerd artikel van Google: Verifieer uw domein voor Google Workspace of u kan verifiëren door een CNAME-record toe te voegen.

Stap 2: Voeg TXT-verificatiecode toe aan de DNS-manager van Strikingly

1. Ga naar uw Strikingly Dashboard

2. Klik "Domains".

3. Klik "SETTINGS > OPEN DNS-BEHEER".

4. Verwijder eventuele TXT- en MX-records.

5. Selecteer TXT onder Type.

6. In het "Naam" veld, noteer @

7. In het "Waarde" veld, noteer de TXT-verificatie code.

8. Klik "TOEVOEGEN".

9. Wacht 10 minuten tot 1 uur totdat de wijzigingen in de domeinrecords van kracht zijn.

Stap 3: Verifieer uw domein vanuit Google Workspace

1. Ga naar uw Google Admin console.

2. Klik "Continue".

3. Scrol naar de onderkant van de volgende pagina en klik op "Verify my domain".

Stap 4: Voeg Google Workspace MX-records toe aan de DNS Manager van Strikingly

1. Ga terug naar de DNS Manager van Strikingly (Strikingly Dashboard > Domeinen > INSTELLINGEN > OPEN DNS-BEHEER).

2. Onder Type, selecteer MX.

3. Noteer de volgende 5 records.

Type Name Value TTL Priority
MX @ ASPMX.L.GOOGLE.COM Automatic 1
MX @ ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM Automatic 5
MX @ ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM Automatic 5
MX @ ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM Automatic 10
MX @ ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM Automatic 10

4. Klik "TOEVOEGEN".

5. Wacht 10 minuten tot 1 uur totdat de wijzigingen in de domeinrecords van kracht worden.

Stap 5: Activeer Google Workspace Email

1. Open de setup tool in de Google Admin console.

2. In de Gmail sectie, klik "Activate" en ga verder met de aangegeven stappen.