Facebook Pixel Tracering op uw site

Opmerking: deze functie is alleen beschikbaar voor Pro-gebruikers.

Wat is Facebook Pixel?

Facebook Pixel is een analysetool waarmee u de conversiepunten van bezoekers op uw site voor Facebook-advertenties kunt volgen. Lees hier meer over Facebook Pixel.

We maken de installatie ongelooflijk eenvoudig! U hoeft alleen uw Facebook Pixel-ID in het instellingenveld te plakken, en dat is alles. Normaal gesproken kan de code vrij moeilijk te installeren zijn, omdat er veel aangepaste code voor nodig is voor alle verschillende gebeurtenissen (paginaweergave, aanmelding, winkelwagen bekijken, aankoop, enz.).

In plaats daarvan maakt onze integratie het veel gemakkelijker. Dit is hoe het werkt:

Hoe Facebook Pixel te installeren

1. Ga naar Facebook Pixel Manager.

2. Klik op Pixel maken.

Voer een naam in voor uw pixel. (U kunt slechts één pixel per advertentieaccount hebben, dus kies een naam die uw bedrijf vertegenwoordigt. Vink het vakje aan om de voorwaarden te accepteren. Klik op Pixel maken.

3. Klik op Pixel instellen. Klik in de pop-up die wordt geopend op Kopiëren en plakken van de code.

4. Kopieer de code hier:

5. Plak het in een eenvoudige teksteditor en kopieer ALLEEN de Facebook Pixel-ID. In dit voorbeeld, het Facebook Pixel ID is 823067130259512.

6. Ga naar je Strikingly editor. Klik op Instellingen -> Geavanceerd -> Services. Plak de Facebook Pixel-ID in het juiste veld.

7. Klik op Opslaan en publiceer uw site.

Dat is het! Over een paar uur zou u de resultaten van de Pixel-tracking in uw Facebook Pixel Dashboard moeten zien. Hier is hoe het eruit zal zien in uw Facebook-dashboard. Je kunt de evenementen zien binnenkomen!

Welke gebeurtenissen worden bijgehouden?

PageView - wanneer een bezoeker een pagina bekijkt (inclusief blogberichten)

Lead - wanneer een bezoeker een aanmeldingsformulier of contactformulier indient

Eenvoudige Winkel evenementen:

Aan winkelwagen toevoegen - wanneer een bezoeker een product aan de winkelwagen toevoegt

Begin met afrekenen - wanneer een bezoeker het afrekenproces begint

Voeg betaling info toe - wanneer een bezoeker een betaalmethode selecteert

Aankoop - wanneer een bezoeker met succes een aankoop voltooit (houdt ook waarde en valuta bij)

Kan ik mijn eigen evenementen nog steeds volgen?

Ja, je kunt nog steeds aangepaste code schrijven om je eigen aangepaste evenementen bij te houden buiten deze standaardevenementen! Ga in de editor naar Instellingen> Geavanceerd> Aangepaste code> Voettekstcode en je kunt daar je trackingcode schrijven. Zie de Facebook-gids voor meer info.

Hoe kan ik specifieke producten volgen?

Als u Facebook-advertenties voor specifieke producten uitvoert, moet u uw productcatalogus handmatig op Facebook invoeren. Hier is een gids over hoe u dit moet doen.

U heeft product-ID's nodig voor elk van uw producten. U kunt uw product-ID's vinden in uw winkelmanager in de editor:

Nadat u uw productcatalogus heeft gemaakt, koppelt u uw Pixel als volgt aan uw productcatalogus:

Heeft u vragen? Stel ze hier aan support@strikingly.com of chat with us.