Google Analytics Met Strikingly Gebruiken (GA4)

Hier op Strikingly, kun je je siteactiviteit monitoren op basis van je unieke bezoeken door onze eigen analyseinstrument. Als je echter een gedetailleerder rapport wilt krijgen over hoe uw websites het doen in termen van siteverkeer, kun je Google Analytics gebruiken.

Google Analytics is een gratis service aangeboden door Google waarmee website-eigenaren uitgebreide rapporten over websiteverkeer kunnen krijgen. Deze rapporten bevatten nieuwe versus terugkerende bezoekers, uit welke landen de bezoeken kwamen, hoeveel tijd ze op de site doorbrachten, enz.

Hoe voeg je Google Analytics aan je website toe:

Stap 1: Krijf je Analytics Tracking ID uit Google
Stap 2: Zet je Tracking ID in je Strikingly Site editor

Klik hier als je Google Analytics code (Universal Analytics tracker) eerder dan April 24, 2023 heeft gekopppeld

Stap 1: Krijg je Analytics Tracking ID uit Google

1. Ga naar Google Analytics, en zorg ervoor dat je zich aanmeldt bij jouw Gmail-account. Klik op "Begin met meten".

2. "Voeg een accountnaam toe" en klik op "Volgende".

3. Vul in het volgende scherm uw "Property name" in het vak in en klik op "Next".

4. Volg de stappen en vul de benodigde informatie in waar u om wordt gevraagd. Vink bij het kiezen van uw zakelijke doelstellingen de vakjes aan van de opties die u wilt of nodig heeft. In dit geval hebben we gekozen voor "Gebruikersgedrag onderzoeken". Klik op "Maken" na het kiezen van een optie.

5. Accepteer de voorwaarden van Google en ga naar de volgende pagina. Kies "Web" uit de opties en klik op Volgende.

6. Vul in de Data Stream-configuratie uw website-URL en streamnaam in en klik op
Stream creëren.

7. Kopieer de tracker (ziet uit als, “G-XXXXXXXXXX”) in de Google tag codevak.

8. Druk op "Volgende". U ziet dan op de volgende pagina dat de gegevensverzameling in behandeling is en dat het tot 48 kan duren voordat de gegevens met succes zijn verzameld.

9. Klaar! Je zou de zien dat de code al werkt als je dit in je Google Analytics dashboard kan zien.

Stap 2: Zet je Tracking ID in je Strikingly Site

10. Ga terug naar de site-editor en navigeer naar Instellingen > Geavanceerd weergeven > Services.

11. Plak de gekopieerde trackingcode (G-XXXXXXXXXX) in het veld Google Analytics. Klik op "Opslaan" en publiceer de wijzigingen.

Let op: het kan tot 30 minuten duren voordat u activiteit ziet in uw Google Analytics-dashboard (realtime rapporten). De daadwerkelijke gegevensverzameling begint ongeveer 48 uur na installatie.

Als u uw Google Analytics-code (Universal Analytics-tracker) vóór 24 april 2023 heeft toegevoegd:

Voor eerder toegevoegde UA-trackingcode (Universal Analytics) aan een van uw websites hebben we onze Google Analytics-integratie geüpdatet om deze compatibel te maken met GA4. Google beëindigt zijn Universal Analytics-tracker op 1 juli 2023 en uw UA-trackingcode werkt niet meer. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat de bezoekersactiviteit en het verkeer nog steeds worden bijgehouden in Google Analytics wanneer deze wijziging van kracht wordt.

Ter voorbereiding op deze update hebben we een herinnering geplaatst in "Mijn sites", bovenaan de lijst met uw websites. Deze herinnering bevat het volgende:

Een link om toegang te krijgen tot uw Google Analytics-account
links naar site-editors van uw sites die nog steeds gebruikmaken van de Universal Analytics Tracker.

Hoe kan je een nieuwe GA4 Property voor je site met UA-tracker aanmaken.

1. Ga naar je Google Analytics account door op de “creer een nieuwe Google Analytics 4 (GA4) eigenschap op Google Analytics” link te klikken in de dashboardherinnering of in de site-editor van een van die sites in Instellingen > Geavanceerd > Services.

2. Zoek in uw Google Analytics-account naar de eigenschap die is gekoppeld aan de website waaraan u werkt en die nog steeds is verbonden met een Universal Analytics-tracker. Klik op de 'GA4-configuratie-assistent'. optie en klik op de knop "Aan de slag".

3. Klik op de knop "Maken en doorgaan" op de prompt en wacht tot het scherm de volgende stap laadt.

4. Kopieer op het scherm "Een Google-tag instellen" de tracker (het ziet er zo uit, "G-XXXXXXXXXX") in het Google-tagcodevak. Klik op "Bevestigen" na het kopiëren van de trackercode.

5. Ga terug naar de site-editor en navigeer naar Instellingen > Geavanceerd weergeven > Services. Vervang de code UA-XXXXXXXX-X door het veld Google Analytics door de code die u in de vorige stap heeft gekopieerd. Klik op "Opslaan" en publiceer de wijzigingen.

Zodra de trackingcode is bijgewerkt naar GA4 en de site is gepubliceerd, verdwijnt de herinnering ook uit de instellingen van de site-editor.

Let op: het kan tot 30 minuten duren voordat u activiteit ziet in uw Google Analytics-dashboard (realtime rapporten). De daadwerkelijke gegevensverzameling begint ongeveer 48 uur na installatie.

Als je hulp nodig hebt, schrijf ons een mailtje naar support@strikingly.com of chat met ons.