AMP (Accelerated Mobile Pages) voor Strikingly blogposts

Opmerking: alleen Pro-gebruikers kunnen AMP inschakelen voor hun blogberichten.

Wat is AMP? Hoe helpt het SEO?

AMP (Accelerated Mobile Pages) is een nieuwe technologie van Google waarmee bepaalde pagina's supersnel worden geladen op mobiele apparaten. Het wordt geleverd met een aanzienlijke boost in de SEO-ranking van Google, dus het is een geweldige manier om meer bezoekers naar uw site te trekken!

Strikingly laat je AMP activeren voor blogberichten. Dit is een aparte versie van je blogbericht die alleen toegankelijk is voor bezoekers die afkomstig zijn van Google search.

Opmerking: aangepaste HTML-inhoud wordt uitgeschakeld voor de AMP-versie van uw blogbericht.

Opmerking: als u uw Google Analytics-account heeft gekoppeld, worden blogweergaven bijgehouden in de AMP-versie. Strikingly analyses werken echter niet in de AMP-versie.

Hoe activeer ik AMP voor mijn blog?

Gelukkig kost het helemaal geen moeite om AMP te activeren voor blogposts op Strikingly. We hebben het werk voor je gedaan! Opmerking: AMP is alleen beschikbaar voor Pro-gebruikers.

Ga naar het dialoogvenster met bloginstellingen en vink het selectievakje aan in bloginstellingen. Dat is het! Al het andere gebeurt automatisch. Het duurt meestal een dag voordat uw AMP-blogberichten zijn geïndexeerd door Google (maar dit kan enkele dagen duren).

Hoe het resultaat eruitziet

In de zoekresultaten van Google zal er een speciaal "AMP" -label zijn.

Als je op de blogpost klikt, is dit wat je ziet. Het ziet eruit als een normale blogpost op Strikingly, behalve dat de URL-balk een google.com-URL toont (aangezien deze in de cache wordt opgeslagen door Google), en de pagina een extra URL-balk heeft die je domein laat zien (in dit screenshot is dat Strikingly.com).

Mijn AMP-blogbericht wordt niet bijgewerkt!

Het kan tot een dag duren voordat Google uw AMP-blogpost opnieuw indexeert en in het cachegeheugen plaatst. Google doet dit automatisch. Blijf zitten, het wordt binnenkort bijgewerkt!

Laat ons weten als u meer vragen heeft. Veel Blogplezier!